Българските борци претърпяха загуби на рейтинговия турнир в Загреб. В

...
 Българските борци претърпяха загуби на рейтинговия турнир в Загреб. В
Коментари Харесай

Разочароващи резултати за борците в Загреб

 Българските борци претърпяха загуби на рейтинговия шампионат в Загреб. В най-оспорваната категория до 68 кг актуалната европейска шампионка Юлияна Янева бе спряна от американката Ан Форест Молинари, трета на Мондиал 2021, след инфарктното 3:3 на осминафиналите. Преди това тя реализира триумф с механически туш 12:0 против германката София Шафле за 2,54 мин.

Мими Христова, №1 в Европа от по-долната категория, пък претърпя проваляне на четвъртфиналите след 2:4 от китайката Киян Янг.

По пътя до тук Христова записа две бързи победи - механически туш 10:0 против бронзовата олимпийска медалистка Йелена Шалигина (Казахстан) за 2,18 мин и туш против Нурзат Нургаева (Киргизстан), втора на игрите на Азия, за 2,40 мин.

Според жребия Христова и Янева трябваше да се срещнат на полуфиналите, в случай че бяха стигнали до тази фаза на шампионата.

В същата категория София Георгиева загуби от монголката Делгермаа Енхсайхан с 1:7. И трите българки имат късмет да продължат за бронза, в случай че съперничките им, от които паднаха, стигнат финала.

В категория до 62 кг Биляна Дудова също не съумя да стигне край. Световната и 4-кратна еврошампионка стартира с триумф против Джоана Линдберг (Швеция) с 6:4, а на четвъртфиналите загуби от Ана Пауела Гонзалез (Канада) с 3:8. Противничката й е двукратна шампионка на панамериканското състезание.

При мъжете в класическия жанр Стоян Кубатов отстъпи на японеца Нао Кусака със 7:8, откакто водеше със 7:0 на старта в олимпийската категория до 77 кг, която е дебютна за него на огромен конгрес. В същата категория Айк Мнацаканян потегли с триумф против Мичел Зеленка (Чехия) с 3:1, а на осминалфиналите не съумя против Санан Сюлейманов (Азербайджан), повторен международен вицешампион, като отстъпи с 0:2.

Двамата родни представители спорят за титулярно място в категорията за оставащите две олимпийски квалификации.
 Магомед Рамазанов завоюва златен орден в Загреб
Магомед Рамазанов завоюва златен орден в Загреб

В категория до 86 килограма
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР